A visit to Ghangzhou: Part 1

Extremities of scale

Christopher Platt
13th July 2018

IMG_5591.JPG
 

Everything in China defies European scale norms. Its land mass, population size, the speed of building construction and the rate of change are breathtaking to experience. There are however moments when the intimate is powerfully present and detail reveals its human face in the architecture and landscape.

One such moment occurs in the courtyards of the Guangzhou Temple in the ancient part of this Cantonese city. A perfectly-composed entrance garden illustrates that a level of care and precision still endures amidst the vortex of contemporary progress. Rows of intricate pebbles set in the joints of a simple stone paving pattern reminding us that small things matter and stillness can be felt.

 
 

Location
Guangzhou, China

Year
2018

 
 
 

Photographs by Christopher Platt

 
Studio of Two